Massage in het algemeen

Hondenmassage

Mensen denken soms dat hondenmassage een overbodige luxe is, dat is zeker niet zo.
Net als mensen kunnen honden ook last hebben van overbelaste spieren.

 Massage bij honden heeft een heel aantal voordelen:

Een betere doorbloeding, stressverlichting & ontspanning, het versneld afvoeren van afvalstoffen, minder kans op (chronische) blessures, en het gedrag van de hond verbetert. Massage heeft een gunstig effect op de huid en vacht, op het lymfestelsel en het hormoonstelsel. Na een operatie kan het ondersteuning bieden en zorgt dan voor sneller herstel en houdt littekenweefsel soepel.

Massage kan ook een positieve bijdrage leveren bij onzekere, angstige, agressieve, of hyperactieve dieren, omdat het honden leert ontspannen te reageren in moeilijke situaties. Bovendien activeert of kalmeert massage het zenuwstelsel, naar gelang de gebruikte techniek. Massage is daarom een perfecte combinatie met gedragsbegeleiding/gedragstherapie.

Het kan zijn dat de hond in het begin aan massage moet wennen. Maar is hij/zij eenmaal gewend, dan heb je grote kans dat het dier lekker tijdens de massage in slaap valt. De gebruikte technieken zijn afhankelijk van de situatie.
Als masseur zal ik eerst een vertrouwensband met de hond opbouwen en dan gericht gaan werken om tot de juiste behandeling te komen.

De reden van een massage kunnen dus heel uiteenlopend zijn, samen met de eigenaar zal ik kijken wat het beste behandelplan voor de hond is.

joyce